Sziasztok!!!!!!!

Az oldalon a kutyákról lesz szó!!!!!!

Mikor kell a kiskutyákat elválasztani az anyjuktól?

Mikor kell a kiskutyákat elválasztani az anyjuktól?
Szeretnéd eladni, vagy elajándékozni a kiskutyákat, de nem tudod pontosan, hogy mikor is választhatod el őket az anyjuktól? Mi segítünk... 

Ha van egy almod, amelyet szeretnél értékesíteni vagy elajándékozni, nagyon kell ügyelned rá, mikor választod el a kiskutyákat az anyjuktól. Ha megkérdezed az állatorvost, azt fogja mondani, hogy az elválasztási időszak általában a 4. hét körül kezdődik. Lehet, hogy a feladat elvégzése több időt vesz igénybe, így az elválasztás időszaka általában a 8. hétig tart.


kutyaanya-es-kolyke


Hogy megtaláld a legmegfelelőbb pillanatot, fontos megértened azt a fejlődési szakaszt, amelyen ilyenkor a kutyusok keresztül mennek. Születésüktől a 12. napig a kölykök anyjuk közelében maradnak. Ebben a szakaszban még nem látnak és nem hallanak túl jól és szükségük van egy meleg környezetre.

A 13. naptól egészen egy hónapos koráig, a kiskutya elkezdi felfedezni környezetét. Bár már tud járni, a lába még mindig kissé reszketeg. Szeme nyitva van és már hall is. Ez az időszak, amikor elkezd az ízekreés az illatokra reagálni. Ebben a periódusban kezdődik meg a kölyökkutya szocializálása. Ha van egy barátságos macskád, eljött az idő, hogy bemutasd neki. Ebben a periódusban érdemes több időt tölteni a kutyakölykökkel és hozzászoktatni őket az emberhez, a simogatáshoz.


nagyon-kicsi-kutya


A kiskutyák fő szocializációs szakasza körülbelül három hetes korukban kezdődik. Továbbra is az alommal és az anyjukkal kell maradniuk, de már különböző felületekkel is megismertetheted őket: a szőnyeggel, a betonnal, a fával, stb. Ez abban az esetben könnyű, ha egyszerre csak egy vagy két kutyakölyökkel próbálkozol.

A kiskutyát lassacskán meg kell tanítanod a ház szabályaira! Ezt olyankor ideális elkezdeni, amikor a kölykök egy hónaposak; eleinte rövidebb ideig kell elvenni az anyjától és az alom többi tagjától, majd ezt az időt napról napra növelni kell. Ezzel elkerülheted azt a szívszaggató dolgot, hogy amikor a kutyus új otthonba kerül, egész éjjel sírjon. Rendszeresen vidd ki a kölyköt sétálni, játssz vele naponta egy keveset!


bernathegyi-kolyok


Ugyanakkor a kiskutya szobatisztasághoz való szoktatása is fontos részét képezi az elválasztásnak. Az első dolog, amire meg kell tanítanod, hogy hová piszkolhat. Úgy is el lehet kezdeni, hogy a ládában tartod és bizonyos időközönként ki engeded piszkolni. Ha nem a szabadban akarod kezdeni, jobb, ha újságokat szórsz szét a földön. Ügyelj, hogy kisebb területekre korlátozd a kutyát és ne engedd, hogy össze-vissza ürítsen! Egyszerre csak egy helyiséget mutass be neki! Amikor a kiskutya jól viselkedik, ne feledd alaposan megdícsérni!


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1
Tegnapi: 31
Heti: 124
Havi: 291
Össz.: 58 066

Látogatottság növelés
Oldal: A kiskutya elválasztása anyjától:
Sziasztok!!!!!!! - © 2008 - 2018 - goldenretrieverkutyuskak.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »